Weekend Berlijn
Zoek jouw stedentrip naar Berlijn
Weekend Berlijn - Berlijn.nl

Weekend Berlijn

Een weekend Berlijn? Bekijk ons aanbod!

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Boek direct leuke excursies

Weekend Berlijn

Wat kun je allemaal doen tijdens een weekend Berlijn? Berlijn is een bruisende stad waar genoeg te doen is! Als je de eerste keer een weekend Berlijn onderneemt dan moet je in ieder geval de Reichstag bezocht hebben. Het Duitse parlement is namelijk gevestigd in de Reichstag. Bovenop de Reichstag is een glazen koepel bevestigd. Je kunt in deze koepel om een goed begin aan je stedentrip Berlijn te maken.

Tijdens een weekend Berlijn moet je ook de cliché van Berlijn bezoeken, dit is de Brandenburger Tor. De Brandenburger Tor staat symbool voor de Duitse eenheid. Deze poort stond jarenlang achter de Berlijnse Muur, waardoor de Brandenburger Tor voor veel mensen niet te bereiken was. Momenteel staat de Brandenburger Tor symbool voor de vrijheid van Berlijn.

Een belangrijk onderdeel van een weekend Berlijn is een bezoek aan het Holocaust Monument. Dit monument staat symbool voor de Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ruim 2.700 grote betonnen blokken staan symbool voor de slachtoffers. Als je tussen deze betonnen blokken doorloopt, voel je je als mens heel nietig en klein.

Overal waar je loopt tijdens een weekend Berlijn zie je een zilveren bol uitsteken. De Fernsehturm is daarom het symbool van Berlijn. Je kunt het Fernsehturm bezoeken waar vandaan je een prachtig uitzicht over Berlijn hebt. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf andere hoogtes het Fernsehturm te spotten. Ga bijvoorbeeld naar het Park Inn dakterras tijdens je weekend Berlijn daar heb je een prachtig uitzicht op het Fernsehturm.

Je kunt gedurende een weekend Berlijn ook de street art van Berlijn bewonderen. Door de gehele stad zijn verschillende street art kunstwerken te vinden. De ware kunst is uiteraard te vinden op de Berlijnse Muur. Deze muur heeft een tijd gediend als scheiding tussen Oost- en West-Berlijn. De Potsdamer Platz is het handelscentrum van Berlijn. De Berlijnse Muur heeft hier een lange tijd doorheen gestaan, na de val van de Berlijnse Muur is de Potsdamer Platz weer opnieuw aangekleed.

Een weekend Berlijn is natuurlijk ook niet compleet zonder een grote bierpull in je hand. Ook het eten van een currywurst maakt de ervaring van een weekend Berlijn compleet.

Je kunt ervoor kiezen om te vliegen naar Berlijn. Binnen korte tijd vlieg je naar Berlijn. Of kies voor een last minute Berlijn als je op korte termijn al een weekend Berlijn wilt maken.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Weekend Berlijn met trein

Een weekend Berlijn met trein is makkelijk te combineren bij GaSamen Stedentrips. Een treinreis Berlijn zorgt voor een snelle en comfortabele reis richting een weekend Berlijn. Voor de trein heb je geen lange wachttijden. Stap in en vermaak je met de comfortabele reis. Je bent tijdens een weekend Berlijn met trein ook nog eens heel milieuvriendelijk bezig. Met de trein naar Berlijn en hotel kun je op jouw manier samenstellen. Een weekend Berlijn combineer je met een luxe of budgethotel. Een geschikt hotel Berlijn vind je altijd bij GaSamen Stedentrips!.